Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programów R2płatnik, R2płatnikPRO, R2płatnikSBO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programami.
-
Beania
Witam

Pewnie istnieje jakieś proste wytłumaczenie i spłonę rumieńcem, lecz poprosić o pomoc muszę

Jako, że nie mogę wpisać urlopu wychowawczego na przełomie roku, wpisuję go do 31.12. a potem od 1 stycznia "zaptaszając" kontynuację. Kiedy system, przy wprowadzaniu urlopu od 1 stycznia, przelicza podstawę składek E-R finansowanych z budżetu - pojawia się komunikat: "Pracownik właśnie wrócił z urlopu wychowawczego trwającego dłużej niż rok i dalej kolejny: "Podstawa tylko z miesiąca wypłaty" i pojawia się nowa podstawa.
Proszę o pomoc, bo nie ogarniam - pracownik z urlopu nie wrócił.
Pozdrawiam. Beata
-
PiotrP
-
Kontakt:
Proszę sprawdzić czy pracuje Pani na najnowszej wersji programu.
Generalnie komunikat o przeliczaniu podstawy E-R informuje nas tylko o tym, czy chcemy od nowa ustalić wartość podstawy w danym okresie.
Komunikat o powrocie po roku na url. wychowawczym związany jest ze starszą konstrukcją programu, gdy nie było konieczności sprawdzania minimalnej krajowej i rozdzielania wpisów na poszczególne lata.
Pozdrawiam.
-
Beania
PiotrP pisze:Proszę sprawdzić czy pracuje Pani na najnowszej wersji programu.
Na najnowszej.
PiotrP pisze:Generalnie komunikat o przeliczaniu podstawy E-R informuje nas tylko o tym, czy chcemy od nowa ustalić wartość podstawy w danym okresie.
Nie chcę przeliczać podstawy od nowa (żeby sprawdzał minimalną - owszem), lecz kiedy następuje rozdzielenie wpisów na lata - pyta i przelicza a jeśli nie chcę, by przeliczał - pole pozostaje puste.
PiotrP pisze:Komunikat o powrocie po roku na url. wychowawczym związany jest ze starszą konstrukcją programu, gdy nie było konieczności sprawdzania minimalnej krajowej i rozdzielania wpisów na poszczególne lata.
Ale mam taki komunikat, choć program aktualizowany jest na bieżąco.
Dziękuję za odpowiedź lecz mimo to nadal jestem w kropce...