pracownik zwrócił się o duplikat świadectwa pracy.
Świadectwo zostało sporządzone 01.06.2014r. wydrukowane i zapisane w dzienniku , teraz gdy chcę ponownie wydrukować dokument jest pusty.
Czy mam coś źle ustawione w programie?
Taka sama sytuacja jest u każdego byłego pracownika któremu chciałabym wydrukować wydane już świadectwo pracy.
wydruk świadectwa pracy
-
- Renata
- Kontakt:
Tak jak napisała wcześniej koleżanka, proszę sprawdzić, czy ma Pan w Ustawieniach Kadrowych zaznaczoną opcję "Dołącz wydruk HTML".Triceratops pisze:sprawdzałem u siebie i jest informacja że zostało wydrukowane, i jest biała strona... czyli brak możliwości wydrukowania go na nowo
1) jeżeli w/w opcja nie jest zaznaczona, to program jedynie odnotuje w dzienniku czas zdarzenia - informację, kiedy i przez kogo taki wydruk został zrobiony (przydatne, gdy np.: chcemy sprawdzić, czy odchodzącemu pracownikowi wystawiliśmy wszystkie dokumenty),
2) jeżeli w/w opcja jest zaznaczona, program odnotuje czas zdarzenia + zachowa w dzienniku postać dokumentu, jaka została wydrukowana (przydatne, gdy chcemy drukować duplikaty - proszę jednak pamiętać, że rozmiar bazy w ten sposób rośnie. Dlatego decyzja, czy dołączać wydruk czy nie, jest pozostawiona Użytkownikowi).