Niemożliwy eksport do PŁATNIK

Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programów R2płatnik, R2płatnikPRO, R2płatnikSBO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programami.
JuRa

Niemożliwy eksport do PŁATNIK

Post autor: JuRa » czw, 07 stycznia 2016 11:55

Po ostatniej aktualizacji programu, nie można wyeksportować dokumentu zgłoszeniowego ZUA do Płatnika. Pojawia się błąd: "Wystąpił błąd krytyczny podczas wykonywania pracy kreatora. Wystąpił błąd podczas parsowania KEDU. Element narusza ograniczenie lenght elementu 5. Analiza składni elementu {http://www.zus.pl/2013/KEDU_4}p1 o wartości nie powiodła się. Kod błędu: -2147467259, nr linii: 50, nr kolumny: 9. PublicId: , SystemId: file:///C:/Program........ itd"
Awatar użytkownika
Staszek

Kontakt:

Post autor: Staszek » czw, 07 stycznia 2016 15:24

Błąd nie jest wynikiem aktualizacji tylko braku lub niepoprawnie wprowadzonych danych. Zalecany ewentualny kontakt z serwisem.
Justina

Post autor: Justina » wt, 23 sierpnia 2016 9:45

niestety kontakt z serwisem niewiele pomógł - dowiedziałam się, że czegoś nie wprowadziłam.
Niestety oczy już wypatrzyłam a błędu nie widzę. :(
Awatar użytkownika
NA

Kontakt:

Post autor: NA » wt, 23 sierpnia 2016 12:00

Proszę sprawdzić czy wszystkie informacje podawane na ZUA są wprowadzone do programu poprawnie. Jeżeli telefonicznie serwis nie był w stanie jednoznacznie określić przyczyny, to można skorzystać z odpłatnych połączeń zdalnych aby serwis zidentyfikował nieprawidłowość.
ODPOWIEDZ