Błąd wyświetlania dokumentu do wydruku

Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programów R2płatnik, R2płatnikPRO, R2płatnikSBO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programami.
Doli

Błąd wyświetlania dokumentu do wydruku

Post autor: Doli » śr, 08 czerwca 2016 22:51

Witam. Przy wyborze F2 lub ikona drukarki dokumentu do wydruku pojawia mi się komunikat: "Cannot open file C:\DOCUME~1\zaba\USTAWI~1\Temp\NMBLOKUJ\_lp00001.htm" - (zaba to nazwa mojego kompa) to komunikat przy wyborze do wydruku listy płac, sama końcowa fraza "_lp00001" zmienia się zależnie od tego co chcę drukować. Po wybraniu jedynej możliwości w wyświetlonym okienku błędu, tzn. naciśnięciu OK, pojawia się pusta strona. Jeśli mimo braku danych do wydruku wybiorę opcję "drukuj" i wyświetlę "podgląd wydruku" to dane są widoczne-po zamknięciu podglądu pojawiają się na ekranie do wydruku. Co ciekawe - błąd nie zawsze wyskakuje i nie udało mi się znaleźć jakiejś reguły - czasem się nie pojawi, czasem pojawi się przy pierwszym druku danego dokumentu a czasem przy ponownym druku tego samego dokumentu :roll: Radze z tym sobie bo ostatecznie wydruki są prawidłowe ale denerwujące jest kilkakrotne klikanie jakiś okienek w celu udanego wydruku. Proszę o pomoc :)
Awatar użytkownika
NA

Kontakt:

Re: Błąd wyświetlania dokumentu do wydruku

Post autor: NA » czw, 09 czerwca 2016 12:34

Proszę sprawdzić czy program jest zaktualizowany i czy problem nadal występuje jeśli program uruchomi się prawym przyciskiem myszy wybierając "uruchom jako administrator". Można spróbować również oczyścić dysk komputera z plików tymczasowych.
Doli

Post autor: Doli » czw, 09 czerwca 2016 22:22

Niestety, problem pojawia się nadal. Program jest aktualny - nowa wersja jest identyczna z tą, którą posiadam. Nie mam opcji uruchomienia prawa myszą jako administrator, bo jestem jedynym użytkownikiem - loguję się przy uruchomieniu komputera (Win XP Pro) już jako jedyne konto, tj. administrator. Wyczyściłam dysk z plików tymczasowych. I nic. Czy problem jest z moim komputerem? Czy może przeinstalowanie programu mogłoby pomóc? - uważam to za ostateczność bo wszystko inne mi działa jak należy :(
Awatar użytkownika
NA

Kontakt:

Post autor: NA » pn, 13 czerwca 2016 8:55

Windows XP, jako przestarzały system, przestał już być wspierany przez jego producenta i powinno się go zmienić. Proszę spróbować wyłączyć program antywirusowy i sprawdzić czy to może nie jest przyczyną.
Doli

Post autor: Doli » pn, 13 czerwca 2016 20:57

No i się przejaśniło - przy wyłączonym programie antywirusowym problem zniknął. Czy to właśnie znaczy że jednak muszę pożegnać się z Win XP? :roll:
Awatar użytkownika
NA

Kontakt:

Post autor: NA » wt, 14 czerwca 2016 8:36

Windows XP do wymiany swoją drogą, ale proszę program antywirusowy w takim razie skonfigurować tak, aby działał, ale w wyjątkach miał R2Płatnika. Można spróbować dodać do wyjątków antywirusa plik Rplatnik.exe.
Doli

Post autor: Doli » wt, 14 czerwca 2016 20:04

Bardzo dziękuję za pomoc :D temat dla mnie zamknięty.
ODPOWIEDZ