nadgodziny-
nadgodziny-
witam,
Wpisuje nadgodziny u jednego pracownika w kalendarzu, ale jak naliczam liste plac, to wyliczaja mi sie tylko dodatki, nie wylicza sie wynagrodzenie za nadgodziny. Co moze byc tego przyczyna? Jak powinno zaznaczac sie odebranie dnia wolnego za prace w sobote?
Wpisuje nadgodziny u jednego pracownika w kalendarzu, ale jak naliczam liste plac, to wyliczaja mi sie tylko dodatki, nie wylicza sie wynagrodzenie za nadgodziny. Co moze byc tego przyczyna? Jak powinno zaznaczac sie odebranie dnia wolnego za prace w sobote?
Re: nadgodziny-
Proszę sprawdzić czy w karcie pracy wpisane są dodatkowe godziny przepracowane (oprócz wartości w dodatkach 50 czy 100%). Może wpisano tylko w godz. nadl. 50% lub 100%, a nie wpisano dodatkych godzin w godz. pracy?
Odebranie dnia za pracę w wolną sobotę (przy zwykłej karcie pracy) wykonuje się klikając dwukrotnie LPM na dniu, który ma być wolny w zamian za ten dzień i wybierając "dni wolne". W rozszerzonej karcie pracy na dniu pracy klikamy dwukrotnie LPM i wybieramy "dni wolne" oraz "oddaj dzień wolny za" i wybieramy za który konkretnie dzień.
Odebranie dnia za pracę w wolną sobotę (przy zwykłej karcie pracy) wykonuje się klikając dwukrotnie LPM na dniu, który ma być wolny w zamian za ten dzień i wybierając "dni wolne". W rozszerzonej karcie pracy na dniu pracy klikamy dwukrotnie LPM i wybieramy "dni wolne" oraz "oddaj dzień wolny za" i wybieramy za który konkretnie dzień.
nadgodziny-
a w ktorym programie sa rozszerzone karty? Ja posiadam PRO? jak klikam to wyskakuje wybor ale nie da sie wybrac przy pomocy myszy jaki dzien jest do odebrania. taka sama opcja jak w r2platnik standardowym. Czy w PRO mozna rozszerzyc?
Rozszerzoną kartę pracy włącza się w danych firmy w zakładce razem, zakładce parametry, zakładce karty pracy -> "włącz ewidencję nadgodzin do odpracowania".jolantan pisze:a w ktorym programie sa rozszerzone karty? Ja posiadam PRO? jak klikam to wyskakuje wybor ale nie da sie wybrac przy pomocy myszy jaki dzien jest do odebrania. taka sama opcja jak w r2platnik standardowym. Czy w PRO mozna rozszerzyc?
nadgodziny-
wlaczylam ale oddaj dzien wolny za mam nieaktywny, czy ja cos jeszcze powinnam zaznaczyc?
A czy wpisane zostały w sobotę, która jest w pierwszej linijce oznaczona zielonym tłem jako dzień wolny, godziny przepracowane? Jeśli są z tym problemy, najlepiej skontaktować się z serwisem telefonicznie.jolantan pisze:wlaczylam ale oddaj dzien wolny za mam nieaktywny, czy ja cos jeszcze powinnam zaznaczyc?
nadgodziny-
pracownik w sobote przepracowal 4h, wpisalam to w pozycji godziny pracy rozliczone i godz. nadliczbowe 100% moze ja zle wpisuje. Gdzie dokladnie powinnam wpisac godziny w ktorej linijce?
nadgodziny-
jeszcze mam jedno pytanie. W firmie jest 4 miesieczny okres rozliczeniowy. Pracownicy odbieraja soboty i niedziele nie zawsze w tym samym miesiacu co byla praca. np pracowal w sobote w czerwcu a odebral za ten dzien pracy - dzien wolny w lipcu. czy da sie to zaznaczyc?
Myślę, że w tej sytuacji, pomocne będą obszerne wyjaśnienia, które znajdują się w instrukcji obsługi programu pod hasłem "miesięczna karta pracy". Rozdział ten pojawi się od razu po wciśnięciu na klawiaturze F1 będąc w miesięcznej karcie pracy.jolantan pisze:pracownik w sobote przepracowal 4h, wpisalam to w pozycji godziny pracy rozliczone i godz. nadliczbowe 100% moze ja zle wpisuje. Gdzie dokladnie powinnam wpisac godziny w ktorej linijce?
Da się to zaznaczyć. Szczegółowo opisano to w instrukcji (F1 w miesięcznej karcie pracy od razu wyświetli ten rozdział).jolantan pisze:jeszcze mam jedno pytanie. W firmie jest 4 miesieczny okres rozliczeniowy. Pracownicy odbieraja soboty i niedziele nie zawsze w tym samym miesiacu co byla praca. np pracowal w sobote w czerwcu a odebral za ten dzien pracy - dzien wolny w lipcu. czy da sie to zaznaczyc?
nadgodziny
I tak się nadgodziny potem nie zgadzają....
nadgodziny-
mam zaznaczony okres rozlizceniowy, ale nie da rady wpisac w nastepnym miesiacu, ze pracownik odebiera w kolejnym miesiacu godziny przepracowane w weekend w miesiacu poprzednim. jak chce wybrac oddaj dzien wolny za to mam nieaktywne, jakby nie bylo juz zadnego dnia do odebrania a przeciez jest a okres rozlizceniowy sie jeszcze nei zakonczyl