przeksięgowanie środków w walucie

Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programów R2fk, R2księga, R2środki, R2środkiPRO i R2środkiSBO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programami.
iwona xxx

przeksięgowanie środków w walucie

Post autor: iwona xxx » wt, 21 marca 2017 7:59

Witam, mam dwa rachunki w euro - przelewam środki z jednego rachunku euro na drugi rachunek - po kursie z banku pierwszego mam przyjąć do banku drugiego.. ale jak mam odczytać ten kurs w programie ??? (stosuje się tu kurs historyczny tj. po jakim uprzednio wyceniono wpływ waluty obcej na rachunek walutowy). Podobny problem pojawia się przy przesunięciu środków z banku do kasy walutowej...
Awatar użytkownika
sławek

Kontakt:

Post autor: sławek » wt, 21 marca 2017 16:08

Jeśli rachunek w naszym programie jest rachunkiem walutowym to daje Użytkownikowi możliwość wprowadzenia kursu waluty do przeliczenia każdego zapisu księgowanego w oknie Kasa/Bank.

Program ułatwia księgowanie podstawiając kursy walut z tabel NBP, nie blokuje natomiast Użytkownikom możliwości wprowadzenia kursu banku lub kursu historycznego. Tych dwóch ostatnich niestety nie podpowiadamy.
iwona xxx

Post autor: iwona xxx » czw, 23 marca 2017 8:38

to jest jakieś rozwiązanie w przypadku posiadania dwóch rachunków w walucie ? poza prowadzeniem ręcznym analityki rachunków bankowych ?
Awatar użytkownika
sławek

Kontakt:

Post autor: sławek » czw, 23 marca 2017 8:48

Niestety, program na tę chwilę nie oferuje zapamiętywania i podpowiadania kursów historycznych na rachunkach bankowych.
ODPOWIEDZ