Mam problem z wpisaniem do deklaracji PIT5 przychodów z innej firmy, w której księgowość nie jest prowadzona za pomocą programów firmy RESET2 (poszczególne sumy dostaję od księgowej). O ile dobrze pamiętam w programie TURBOKSIĘGA bez problemu mogłem modyfikować wpisy do PIT5. Czy jest możliwość wpisania tych paru liczb do deklaracji PIT5 z r2księgi bez konieczności dokupienia dodatkowych licencji?
pozdrawiam
przychody z udziału w innych firmach
Witam
Trzeba rozszerzyć wersje programu na większą ilość źródeł przychodów (firm).
Wynika to stąd, że w R2księdze w odróżnieniu od TurboKsięgi prowadzona jest pośrednia ewidencja dochodów (okno DOCHODY do PIT5 wywoływane z PIT5), która zbiera dochody z wpisów do księgi i jest źródłem danych dla PIT-5, a co za tym idzie nie można tych danych wpisać bezpośrednio w PIT5.
Dzięki tej dodatkowej ewidencji można m.in. obsłużyć dowolną liczbę źródeł przychodów (a nie tylko 3 tak jak w TurboKsiędze) oraz dowolną liczbę zmian udziałów.
Pozdrawiam
Trzeba rozszerzyć wersje programu na większą ilość źródeł przychodów (firm).
Wynika to stąd, że w R2księdze w odróżnieniu od TurboKsięgi prowadzona jest pośrednia ewidencja dochodów (okno DOCHODY do PIT5 wywoływane z PIT5), która zbiera dochody z wpisów do księgi i jest źródłem danych dla PIT-5, a co za tym idzie nie można tych danych wpisać bezpośrednio w PIT5.
Dzięki tej dodatkowej ewidencji można m.in. obsłużyć dowolną liczbę źródeł przychodów (a nie tylko 3 tak jak w TurboKsiędze) oraz dowolną liczbę zmian udziałów.
Pozdrawiam