Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programów R2płatnik, R2płatnikPRO, R2płatnikSBO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programami.
-
Fal@
Jak poprawić wprowadzone w lutym zwolnienie lekarskie pracownika. Pracownik nie ma przepracowane 10 lat i nie przepracował miesięcznego okresu wyczekiwania, więc pierwsze 5 dni zwolnienia powinno być niepłatne (telefon z ZUS). Nie moge zrobic poprawy tego zwolnienia, ani go usunąć, a musze zrobić korektę płac i deklaracji.
Proszę o pomoc
-
alek
Plik pomocy w tym temacie jest świetnie napisany więc odsyłam tam.
Pomoc kontekstowa dostępna jest po naciśnięciu klawisza F1 będąc w karcie zasiłkowej. Jest tutaj obszerny opis dotyczący "korekt w karcie zasiłkowej".
Powodzenia
-
Fal@
Zgadzam się plik pomocy jest świetnie napisany i z niego skorzystałam najpierw, tylko od czasu pierwszego zwolnienia pracownik miał jeszcze 5 które zostały rozbite na 9 wpisów, anulowac go nie można, a gdy próbuję wykasować pierwsze pojawia sie komunikat "można wykasowac tylko ostatnie zwolnienie". Błędne obliczenia są w 2 pierwszych i liczyłam, iż można poradzić sobie z tym bez usuwania wszystkich, ale to chyba niemożliwe.
-
alek
Można anulować zwolnienia zaczynając od ostatniego.
Powodzenia