Przelewy podatkowe - numer rachunku bankowego

Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programów R2płatnik, R2płatnikPRO, R2płatnikSBO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programami.
fenix

Przelewy podatkowe - numer rachunku bankowego

Post autor: fenix » wt, 26 maja 2009 12:55

Czy można przestawić sposób wydruku przelewu podatkowego - tzn. sposób drukowania rachunku bankowego zleceniodawcy? Przelew mam ustawiony na wydruk maszynowy (nazwy odbiorcy i zobowiązanego są ściśnięte, ale również nr rachunku bankowego zleceniodawcy, co powoduje że jest on mało czytelny). Powinien być drukowany tak jak nr odbiorcy - każda cyfra w osobnej kratce.
Awatar użytkownika
Inez

Kontakt:

Post autor: Inez » śr, 27 maja 2009 11:41

Proszę wejść w Ustawienia -> Konfiguracja przelewów -> Podatki i tam zaznaczyć opcję "Tryb ręczny (każda litera w osobnej kratce)".
fenix

Post autor: fenix » śr, 27 maja 2009 15:12

Ale wtedy nazwy zobowiązanego i odbiorcy się nie mieszczą.
Mam zaznaczone tryb maszynowy i konto odbiorcy jest wpisane w osobnych kratkach a zobowiązanego nie.
Chodzi o to aby również konto zobowiązanego było w osobnych kratkach.
Awatar użytkownika
Mirek
Kontakt:

Post autor: Mirek » czw, 28 maja 2009 8:57

Do przelewu można wpisać skróconą nazwę w danych firmy na zakładce rachunki bankowe i wtedy bez problemu zmieści się na przelewie.
Poza tym nie ma wymogu by cyfry z rachunku bankowego wchodziły dokładnie w kratki. U mnie też nie wchodzą cyfry w kratki i nie było takiej sytuacji by bank zakwestionował tak wypełniony przelew.
ODPOWIEDZ