koszty z karty pracy

Napisz jakie masz sugestie oraz pytania odnośnie działania programów R2płatnik, R2płatnikPRO, R2płatnikSBO. Możesz tu także zgłaszać wszelkie błędy, usterki czy nieprawidłowości nieopisane w części FAQ, z którymi spotkałeś się podczas pracy z programami.
iwonap

koszty z karty pracy

Post autor: iwonap » czw, 16 lipca 2009 12:22

Witam, mam problemik. Jeżeli wypełniam kartę pracy i ściśle przypisuję godziny pracy do poszczególnych projektów ( łącznie z nadgodzinami)- wg zasady jeden dzień pracy- jeden projekt, to dlaczego program nie rozbija kosztów pracy na poszczególnych projektach wg podanych godzin, tylko rozbija je proporcją do łącznych przepracowanych godzin ?
Awatar użytkownika
Mirek
Kontakt:

Post autor: Mirek » czw, 16 lipca 2009 14:50

Powodem może być sposób określenia rodzaju kosztów. Jeśli w rodzajach kosztów jest podane wynagrodzenie brutto to program rzeczywiście rozbije koszty proporcjonalnie do godzin przepracowanych na poszczególnych projektach. Jednym z rozwiązań tego problemu może być stworzenie kilku rodzaju kosztów, gdzie jeden będzie zawierał same godziny pracy a drugi nadgodziny. Godziny wyjdą z karty pracy, a koszt nadgodzin będzie trzeba ręcznie dopisać w ewidencji zleceń.
iwonap

Post autor: iwonap » czw, 16 lipca 2009 22:40

Nie znam jeszcze dobrze programu, ale rozumiem, ze jest ewidencja zleceń ( czy raczej może struktura kosztów?), i że tam mam wpisywac nadgodziny? Recznie nie bardzo to widzę poniewaz mamy ok. 200 pracowników i kazdy ma jakieś nadgodziny.. Myslałam, że jeśli podam w karcie pracy wszystkie godziny pracy, to program automatycznie je przypisze do wybranego przeze mnie projektu ( np pracownik 21.07. pracował przy projekcie 10 godzin czyli 8 godz. nominalnych i 2 nadgodziny to koszty obciążą dany projekt). Producent zapewnia, że program jest w stanie rozliczyc koszty co do 1 minuty, ale nie wspomina że to trzeba dodatkowo ręcznie wpisywac godziny, poza kartą pracy
Awatar użytkownika
TomekK

Kontakt:

Post autor: TomekK » wt, 21 lipca 2009 9:42

tak za bardzo nie wiadomo co Ci odpisać .można oczywiście cytować helpa programu ,ale bez znajomości programu to niewiele tu zdziałasz. tak naprawde definiowanie kosztów i dekretacja odbywa się na etapie wdrożenia programu.gdzie siadasz z serwisantem mówisz co i jak , za pomocą forum raczej sama tego nie zrobisz ,ale powodzenia
---------------------------------------------------------------------------------
Zapraszamy do Społeczności Symfonii.
Zachęcamy do dzielenia się wiedzą i zadawania pytań w obszarze kadrowo-płacowym.
Krótkie wyjaśnienie czym jest Społeczność i jak z niej korzystać.
ODPOWIEDZ